ΠΡΟΣΟΧΗ:
Λευκός Μάγος είναι η Ψυχή μας.
Όταν μιλάμε για το Έργο του Λευκού Μάγου, τότε
μιλάμε για το δημιουργικό έργο της Ψυχής,
που σημαίνει έργο Φωτός, Αγάπης και Απελευθέρωσης.

Από το βιβλίο "Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας" τόμος δεύτερος, Αλίκης Α.Μπέιλη, εκδόσεις Κέδρος σελίδες 570- έως 589

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αυτοί οι αιχμάλωτοι του πλανήτη διαιρούνται σε δύο κύριες ομάδες που ενσωματώνουν κατ’ ανάγκη ορισμένες υποδιαιρέσεις.


Συνοπτικά συνιστούν όλες τις μορφές ζωής που συνήθως αποκαλούμε υπανθρώπινες, αλλά σ’ αυτές τις λέξεις πρέπει να δοθεί μια ευρύτερη έννοια απ’ ό,τι κανονικά.

Πρέπει να επεκταθούν για να περιλάβουν όλες τις ζωές που είναι ενσωματωμένες σε μορφές.


Οι δύο υποδιαιρέσεις είναι οι εξής:


  • Πρώτο, η ουσία όλων των μορφών, ή η πολλαπλότητα των μικροσκοπικών ατομικών ζωών οι οποίες με τη δύναμη της σκέψης έλκονται στη μορφική όψη δια της οποίας εκφράζονται όλες οι υπάρξεις ή όλες οι ψυχές, ορυκτές, φυτικές, ζωικές και το ζωώδες σώμα του ανθρώπου.

Αυτό διανοίγει έναν πλατύ ορίζοντα και καλύπτει πρακτικά το έργο της δημιουργίας στο φυσικό πεδίο, έτσι ώστε δεν μπορούμε ούτε να το θίξουμε.

Σύμφωνα με το Νόμο της Μαγνητικής Έλξης και λόγω της παρωθητικής δραστηριότητας του Παγκόσμιου Νου καθώς πραγματοποιεί τους σκοπούς του ηλιακού Λόγου ή του πλανητικού Λόγου,

αυτά τα συστατικά της ύλης του χώρου, αυτά τα άτομα της ουσίας

  • έλκονται μαζί,
  • χειρίζονται με ρυθμικό τρόπο και
  • συγκρατούνται σε μορφή.

Μέσω αυτού του τρόπου δημιουργίας έρχονται στην εκδήλωση υπάρξεις, συμμετέχουν στην εμπειρία του ιδιαίτερου κύκλου τους – είτε είναι εφήμερος όπως η ζωή μιας πεταλούδας ή σχετικά μόνιμος όπως η εμψυχώνουσα ζωή της πλανητικής θεότητας – κι εξαφανίζονται.

Οι δύο ενεχόμενες όψεις, πνεύμα και ύλη, έρχονται έτσι σε στενή επικοινωνία και ασκούν αναγκαστικά ένα αποτέλεσμα η μια στην άλλη.

Η λεγόμενη ύλη ενεργοποιείται ή “ανυψώνεται” με την αποκρυφιστική έννοια του όρου από την επαφή της με το λεγόμενο πνεύμα.

Το πνεύμα με τη σειρά του κατορθώνει να επαυξήσει τον κραδασμό του με το μέσον της εμπειρίας του στην ύλη.

Η προσέγγιση των δύο αυτών θείων όψεων καταλήγει στην ανάδυση μιας τρίτης που ονομάζουμε ψυχή

και

με το μέσον της ψυχής το πνεύμα αναπτύσσει μια αισθαντικότητα και μια συνειδητή επίγνωση και ικανότητα ανταπόκρισης η οποία παραμένει μόνιμα κτήμα του όταν τελικά και κυκλικά επέλθει η διάζευξη των δύο.


  • και περνούμε δευτερευόντως στην εξέταση εκείνων των αιχμαλώτων του πλανήτη, οι οποίοι μπορούν πιο εύκολα να προσεγγισθούν, των οποίων η γενική θέση μπορεί να γίνει ειδικότερα κατανοητή και οι οποίοι έχουν στενότερη σχέση με τον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι δεν είναι ακόμη εξοπλισμένοι για να κατανοήσουν τη φύση αυτών των μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας που ενσωματώνουν ό,τι αποκαλούμε ψυχή όλων των πραγμάτων και ονομάσθηκαν “άνιμα μούντι” – η ζωή και η ψυχή του Ενός στον οποίο όλες οι ενσωματωμένες υπάρξεις ζουν και κινούνται και υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: