ΠΡΟΣΟΧΗ:
Λευκός Μάγος είναι η Ψυχή μας.
Όταν μιλάμε για το Έργο του Λευκού Μάγου, τότε
μιλάμε για το δημιουργικό έργο της Ψυχής,
που σημαίνει έργο Φωτός, Αγάπης και Απελευθέρωσης.

Από το βιβλίο "Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας" τόμος δεύτερος, Αλίκης Α.Μπέιλη, εκδόσεις Κέδρος σελίδες 570- έως 589

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Θίγοντας το έργο της ανθρωπότητας για την αποδέσμευση των μονάδων απ’ τις οποίες έχει κατασκευασθεί και την αποδέσμευση των αιχμαλώτων του φυτικού και του ζωικού βασιλείου,
θέλω να τονίσω δύο πράγματα που αμφότερα έχουν βαθιά σημασία:

1. για ν’ αποδεσμεύσει ο άνθρωπος τους “αιχμάλωτους του πλανήτη” που υπάγονται στην τάξη των υπανθρώπινων, πρέπει να εργασθεί υπό την επιρροή της ενόρασης·
2. όταν εργάζεται για ν’ αποδεσμεύσει τους συνανθρώπους του πρέπει να γνωρίζει την έννοια της Φώτισης.

Όταν κατανοηθεί η αληθινή φύση της Υπηρεσίας, θα διαπιστωθεί πως είναι μια όψη της θείας εκείνης ενέργειας που εργάζεται πάντα κάτω από την όψη του καταστροφέα, γιατί καταστρέφει τις μορφές για ν’ αποδεσμεύσει.

Η υπηρεσία είναι μια εκδήλωση της Αρχής της Απελευθέρωσης και της αρχής αυτής ο θάνατος και η υπηρεσία αποτελούν δύο όψεις.

Η υπηρεσία σώζει, απελευθερώνει κι αποδεσμεύει σε διάφορα επίπεδα τη φυλακισμένη συνείδηση. Οι ίδιες δηλώσεις μπορούν να γίνουν για το θάνατο.

Αλλά αν η υπηρεσία δεν προσφερθεί με μια ενορατική κατανόηση όλων των ενεχόμενων γεγονότων, ερμηνευμένη με νοημοσύνη και εφαρμοσμένη μ’ ένα πνεύμα αγάπης στο φυσικό πεδίο, θα αποτύχει να εκπληρώσει επαρκώς την αποστολή της.

Όταν ο παράγων της πνευματικής φώτισης υπεισέλθει σ’ αυτή την υπηρεσία, έχετε τα υπερβατικά εκείνα Φώτα που φώτισαν το δρόμο της ανθρωπότητας κι έδρασαν σαν προβολείς που κατευθύνθηκαν στο μεγάλο ωκεανό της συνείδησης, αποκαλύπτοντας στον άνθρωπο την Ατραπό που μπορεί και πρέπει να διανύσει.

Θα ήθελα να τονίσω ακόμη ένα πράγμα.
Δεν έδωσα ειδικούς κανόνες για την αποδέσμευση των αιχμαλώτων του πλανήτη.
Δεν ταξινόμησα τις φυλακές και τους φυλακισμένους τους, ούτε τις μεθόδους εργασίας ούτε τις τεχνικές της αποδέσμευσης.

Παροτρύνω μόνο τον καθένα και όλους όσους διαβάζουν αυτές τις Οδηγίες
στην αναγκαιότητα μιας ανανεωμένης προσπάθειας να εξοπλισθούν για υπηρεσία με μια συνειδητή και εσκεμμένη προσπάθεια ν’ αναπτύξουν την ενόραση και να επιτύχουν τη φώτιση.

Κάθε ανθρώπινο ον που φτάνει στο στόχο του φωτός και της σοφίας έχει αυτόματα ένα πεδίο επιρροής που εκτείνεται τόσο πάνω όσο και κάτω και το οποίο φτάνει προς τα μέσα στην πηγή του φωτός και προς τα έξω στους “αγρούς του σκότους”.

Όταν το επιτύχει, θα γίνει ένα συνειδητό κέντρο ζωοδότριας δύναμης και θα είναι έτσι χωρίς προσπάθεια.

· Θα διεγείρει, θα ενεργοποιεί και θα ζωογονεί σε καινούργιες προσπάθειες όλες τις ζωές με τις οποίες έρχεται σε επαφή, είτε είναι οι ζηλωτές σύντροφοί του, είτε ένα ζώο ή ένα λουλούδι.

· Θα δρα σαν διαβιβαστής φωτός στο σκοτάδι.

· Θα διαλύει τη γοητεία γύρω του και θα εισάγει την ακτινοβολία της πραγματικότητας.

Όταν οι υιοί των ανθρώπων θα μπορούν σε μεγάλους αριθμούς να δρουν μ’ αυτό τον τρόπο, τότε η ανθρώπινη οικογένεια θα εισέλθει στο προκαθορισμένο της έργο της πλανητικής υπηρεσίας.

Η αποστολή της είναι να δράσει σαν γέφυρα μεταξύ του κόσμου του πνεύματος και του κόσμου των υλικών μορφών.

Όλες οι διαβαθμίσεις της ύλης συναντώνται στον άνθρωπο και όλες οι καταστάσεις συνείδησης είναι εφικτές γι’ αυτόν.

Το ανθρώπινο γένος μπορεί να εργασθεί σε κάθε κατεύθυνση και ν’ ανυψώσει τα υπανθρώπινα βασίλεια στον ουρανό και να φέρει τον ουρανό κάτω στη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: