ΠΡΟΣΟΧΗ:
Λευκός Μάγος είναι η Ψυχή μας.
Όταν μιλάμε για το Έργο του Λευκού Μάγου, τότε
μιλάμε για το δημιουργικό έργο της Ψυχής,
που σημαίνει έργο Φωτός, Αγάπης και Απελευθέρωσης.

Από το βιβλίο "Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας" τόμος δεύτερος, Αλίκης Α.Μπέιλη, εκδόσεις Κέδρος σελίδες 570- έως 589

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

Όταν ένα ανθρώπινο ον βρει το κέντρο και γίνει ένα μ’ αυτό κι έρθει σε σχέση με την ψυχή του, τότε αυτόματα μετατοπίζει τη θέση του στην ανθρώπινη οικογένεια και – μιλώντας πάλι με σύμβολα – βρίσκει ότι είναι μέρος του κέντρου του φωτός και της κατανόησης, το οποίο ονομάζουμε εσωτερικά απόκρυφη Ιεραρχία, νέφος των μαρτύρων, μαθητές του Χριστού, ή με άλλα ονόματα ανάλογα με την τάση των πεποιθήσεων του μαθητή.

Η Ιεραρχία αυτή επιχειρεί επίσης να εξωτερικευθεί με τη μορφή του ομίλου των Παγκόσμιων Εργατών κι όταν ο άνθρωπος βρει την ψυχή του και του αποκαλυφθεί επαρκώς η αρχή της ενότητας, μετατοπίζεται επίσης στον πιο εξωτερικό αυτό όμιλο.

Όλοι όσοι βρίσκουν το κέντρο δε συνδέονται προς το παρόν τόσο με τον εσωτερικό όσο και με τον εξωτερικό όμιλο.

Κατόπιν δεσμεύεται στο μαγικό έργο, στη σωτηρία των ψυχών, στην αποδέσμευση των αιχμαλώτων του πλανήτη.

Αυτός είναι ο στόχος της ανθρωπότητας σαν σύνολο κι όταν όλοι οι υιοί των ανθρώπων επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό, οι αιχμάλωτοι αυτοί θ’ απελευθερωθούν.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι το μαγικό έργο θα διεξάγεται με νοημοσύνη και τελειότητα και τα ανθρώπινα όντα σε ομαδικό σχηματισμό θα δρουν σαν διαβιβαστές καθαρής πνευματικής ενέργειας η οποία θα ζωογονήσει κάθε μορφή σε κάθε βασίλειο της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: